Over Huize Holland Smaakmakerij

Huize Holland Smaakmakerij is een bedrijf van Ron Holland en Petra van Lawick van Pabst.

Ron Holland en Petra van Lawick van Pabst met enkele van hun gewaardeerde collega’s

Ron Holland en Petra van Lawick van Pabst volgen nu al weer 12 jaar hun passie aan de Promenade 51 in Uden. Waar het in 2009 begon met IJscafé Holland, is het inmiddels verder uitgebouwd tot Huize Holland Smaakmakerij. Naast hun geliefde ijsjes vonden ze het tijd om ook op andere heerlijke terreinen hun blik te werpen: Chocolade, patisserie, koffie en thee. De juiste combinatie met hun genomineerde ijs.

Hier een stukje uit het Udens Weekblad, bij het achtjarige bestaan van het IJscafé, 14 juli 2017:

‘Ron heeft veel ervaring in de horeca. Hij werkte in verschillende zaken en was eigenaar van de Udense Brasserie Le Tonneau. “Die zaak heb ik samen met Petra van 1988 tot 1994 gehad. Toen hebben we ‘m verkocht en was het tijd voor iets nieuws”, zegt Ron. Daarna werkte hij geruime tijd als ontwerper van grootkeukens; keukens voor horecaondernemingen. “Dat heb ik negen jaar voor een baas gedaan en daarna nog zes jaar voor mezelf”, legt Ron uit. Zo komt hij in contact met koelmachines voor ambachtelijk ijs. “Op beurzen prijsde ik deze machines aan en zo leerde ik veel ijsbereiders kennen. Ik vond het meteen een prachtige branche. Iedereen helpt elkaar en is ontzettend aardig! Gelukkig kon ik Petra overhalen om samen een nieuw avontuur te beginnen.” Het pand van IJscafé Holland staat op dat moment al een tijdje leeg. “Een prachtige plek, terras gelegenheid en volop zon. Toen hebben we de knoop doorgehakt.”

Veel hulp krijgen ze van de ouders van Petra, Theo en Tineke van Lawick van Pabst; zij staan beiden ook regelmatig in de zaak. Theo gaat ook mee naar Italië voor een cursus ijs bereiden en is regelmatig in de keuken te vinden. Ron: “Zonder hulp van mijn schoonouders en onze kinderen Job, Floor en Rintje was het allemaal niet zo snel en voorspoedig gelukt.” De zaken gaan meteen goed. In 2012 wordt het citroenijs van Ron verkozen tot beste van Nederland en in 2015 krijgt zijn yoghurtijs weer de eerste prijs. Beide jaren werd het IJscafé ook genomineerd voor ijssalon van het jaar. Wat ons geheim is? “Ik gebruik zoveel mogelijk verse producten. De melk voor de ijs haal ik rechtstreeks bij een boer in Uden. De aardbeien komen van Aardbeien van Jan. Alleen het beste is goed genoeg.”

“Ons ijs wordt ter plekke vers gemaakt. Voor de sorbetsmaken wordt het beste fruit geselecteerd, het liefst uit eigen regio. Ook gebruiken we voor ons roomijs verse melk van Udense koeien. ’s Ochtends vers van de boer, ’s middags bij u op het hoorntje!

Onze patissier maakt dagelijks vers gebak, om hier te eten of thuis van te genieten.

Daarnaast is er een ruime keus aan chocolade en macarons. In onze koffie en thee hoek vindt u de lekkerste koffies en theeën.
Onze barista adviseert u graag en kan de bonen speciaal voor uw manier van zetten malen.

Wij heten u van harte welkom aan de Promenade 51 in Uden.”

~ RON HOLLAND & PETRA VAN LAWICK VAN PABST ~

Foto: Ad de Graaf i.o.v. Udens Weekblad.